NOTENBOOM

De Okkernoot of Walnootboom noemen we vaak gewoon Notenboom (Juglans Regia).

Het is een boom, die van oorsprong hier niet groeide. Deze boom groeiede van oorsprong in een groot gebeid van Oost Turkije tot China. En is in twee stappen over een groter gebied verspreid. Na de veroveringen van Alexander de Grote in de vierde eeyuw voor Christus naar Macedonie en Griekenland. Vervolgens door de Romeinen over grote delen van Europa.

Verdere informatie bij WALNOOT

18 antwoorden op “NOTENBOOM”

  1. Hi there! This blog post could not be written any better! Reading through this post reminds me of my previous roommate! He always kept preaching about this. I am going to forward this post to him. Pretty sure he’s going to have a great read. Many thanks for sharing!|

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.