PAARDENKASTANJE of Wilde Kastanje

Bomen van elders

Paardenkastanje (wit bloemige)  

Tekening paul hoftijzer

Aesculus Hippocastanum

White Chestnut(eng)    Marronnier(fr)d’Inde

De Kastanje is begin van de zeventiende eeuw in West Europa vanuit Noord Griekenland en Albanië gekomen. Uit de kleverige knoppen komen de bladeren en de kaarsvormige trossen witte bloesem. De paardenkastanje groeit uit tot zeer grote bomen tot 30 meter hoog. De vruchten hebben harde stekels, 6 cm. doorsnede. ze splijten in oktober open waarbij 1 of 2 kastanjes vrijkomen.

tekening paul hoftijzer

Rode Kastanje         Aesculus x Carnea Red Chestnut(eng)       Marron(fr)

De rode kastanje is minder robuust dan de gewone of witte kastanje. De boom kan 18 tot 25 meter hoog worden. De dieproze bloemen bloeien in pyramidevormige trossen aan het eind van mei of begin juni. Het is een bastaard-variëteit van de witte paardekastanje en de rode pavia. Vruchten met weinig of geen stekels, splijten in oktober open en laten 2 a 3 bruine noten vrij.

Rode paardenkastanje, tekening paul hoftijzer

Reacties zijn gesloten.